Journalistien tiedotuspalkinto rikoskomisario Kimmo Wetterstrandille

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen perinteikäs hyvän tiedottamisen tunnustuspalkinto Sulka myönnettiin tänä vuonna Itä-Suomen poliisin rikoskomisariolle Kimmo Wetterstrandille. Wetterstrand vastaanotti palkinnon, Outi Piiroisen taideteoksen Journalistin siivin II, maanantaina.

Maakunnan toimittajakunta totesi vuosikokouksessaan helmikuussa, että Wetterstrand toimii aina erittäin hyvässä yhteistyössä toimittajien kanssa. Hän auttaa ja palvelee auliisti tiedotusvälineitä kiperissäkin tilanteissa.

Wetterstrand myös tiedottaa oma-aloitteisesti, selkeästi, peittelemättä ja vielä ajallaan. Hän vastaa kärsivällisesti median kysymyksiin. Tiedotteissa lukee aina, keneltä ja mistä puhelinnumerosta saa lisätietoja ja mihin kellonaikaan asti.

Mikään edellä mainituista asioista ei ole itsestäänselvyys kaikkien poliisien kanssa, joten Wetterstrand näyttää hyvän tiedottamisen esimerkkiä myös muille poliiseille.

Etenkin tämän talven merkittävimmän rikosasian, sarjahukuttajatapauksen, kohdalla Wetterstrandin tiedotus oli moitteetonta. Harvinaisessa rikosasiassa tiedotteita tuli tasaisin väliajoin myös silloin, kun tiedotettavaa ei ollut, mutta Wetterstrand tiedi median kaipaavan lisätietoja.

Kuva: Juha Inkinen