Liitto kehottaa: Tee rikosilmoitus MV-lehdestä

Journalistiliitto kehottaa jäseniään, jotka epäilevät joutuneensa MV-lehden tekemän rikoksen uhriksi, tekemään rikosilmoituksen. Tarvittaessa liitto neuvoo ja muutoin auttaa jäseniään ilmoituksen tekemisessä.
Rikosilmoituksen tekijää pyydetään ottamaan yhteyttä lakimies Jussi Salokankaaseen (jussi.salokangas[at]journalistiliitto.fi).
MV-lehdestä on tehty Suomessa useita kymmeniä rikosilmoituksia. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat muun muassa kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

Poliisi ilmoitti viime viikolla tiivistävänsä yhteistyötään syyttäjän kanssa liittyen MV-lehden toimintaan ja sen laillisuuteen liittyvässä tutkinnassa. Poliisi epäilee verkossa julkaistavan MV-lehden julkaisseen paljon juttuja, jotka ovat mahdollisesti perättömiä, vääristeltyjä tai tekijänoikeuksia rikkovia.
Poliisi kehottaa mahdollisen rikoksen uhriksi joutuneita tekemään asiasta rikosilmoituksen oman kotipaikan poliisilaitokselle toukokuun aikana.
Myös moni journalisti on voinut joutua rikoksen uhriksi. MV-lehden on kerrottu esimerkiksi julkaisseen luvatta toimittajien juttuja ja kuvia sekä näiden yksityiselämää koskevia tai loukkaavia väitteitä.

Poliisi muistuttaa, että vihapuhe netissä voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Rikosnimikkeenä vihapuhe voi olla esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaus tai törkeä kunnianloukkaus.