Uuden Sulka-palkinnon suunnitteli Outi Piiroinen

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen järjestämä suunnittelukilpailu on ratkennut. Hyvän tiedottamisen ja mediayhteistyön palkintoteos on seuraavan kolmen vuoden ajan lähtöisin kuvataiteilija Outi Piiroisen kynästä.
”Välineenäni on lyijykynä ja toteutuksessa on kerronnallinen kuva, jonka päähenkilö on sekoitus ihmistä ja eläintä. Kuvan hahmot esittävät nokkelia ja viisaita journalisteja”, Piiroinen kuvailee teostaan.

Sulka-palkinnon suunnittelukilpailuun ehdotuksia tuli yhteensä kymmenen. Tuomaristoa ilahdutti kilpailutöiden hyvä taso ja esitystekniikoiden monipuolisuus. Kilpailun voittaneeseen teokseen tuomaristo päätyi yksimielisesti.
”Outi Piiroisen kilpailuteos on teknisesti taitava ja graafinen. Kuvankerronta toimii hyvin, teos on dramaattinen ja ajatuksia herättävä. Hahmon ilme kertoo aiheesta ja kutkuttelee mielikuvitusta. Se osoittaa myös tulevaa: viestinnän valvominen ei pääty tähän vaan jatkuu – sulkia jaetaan jatkossakin”, raati summaa.

Kilpailun kunniamaininta annettiin joensuulaisen kuvataiteilija Johanna Turusen teokselle Käen sulka. Sulka-palkintoa on jaettu vuodesta 1995 alkaen. Viimeksi se myönnettiin Pohjois-Karjalan Martoille.

Outi Piiroinen on 29-vuotias koverolainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2010. Viimeksi hänen töitään on ollut esillä AH!JO! -yhteisönäyttelyssä Joensuun taidemuseo Onnissa.

iso_sulkapalkinto_teos_outipiiroinen