Valamossa keskustellaan journalistin vastuusta

Miten kertoa pahasta ja pahuudesta? Mistä löydämme hyvän ja hyvyyden? Puhumme journalistin vastuusta ja journalismin vaikutuksista. Hyvän vai pahan jäljillä -seminaari Valamossa 25.5. klo 12:00 – 26.5. klo 14:00. Luvassa on julmetusti keskustelua, provosoiviakin näkökulmia ja monipuolisia ryhmätöitä tähän tapaan:

Toimittaja-kirjailija Markus Leikola avaa seminaarin tulkitsemalla hyvää ja pahaa journalismissa.

Valokuvaaja Kimmo Ohtonen valottaa luontokeskustelun vastakkainasetteluja.

Tutkija Sari Näre kertoo tieteen vaietuista aiheista ja sodan vaietusta pahuudesta sekä vetää draamallisen työpajan.

Oikeuspsykologi Hanna Lahtinen puhuu rikosjournalismista ja erityisesti lapsiin kohdistuvista rikoksista sekä vetää rikosjournalismin työpajan.

Sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa arvioi valheen uusia ja uusvanhoja muotoja sekä teettää harjoituksia – ja vetää harjoitukset yhteen käyttämällä pahuusanalyysiä.

Valamon munkki Simeon puhuu uskonnosta, pahuudesta ja hyvyydestä.

Mukana kouluttamassa myös Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen.

Seminaari on tarkoitettu Journalistiliiton ja/tai Tiedetoimittajain liiton jäsenille. Journalistiliiton kiintiö on vähintään 25 osallistujaa. Seminaarin hinta on 60 e, joka maksetaan etukäteen. Hinta sisältää majoituksen (huom! majoitus kahden hengen huoneissa, joista osa on luostarityyliin varsin askeettisia), Valamon herkkukattaukset ja runsaan ohjelman. Osallistujat maksavat itse matkat Valamoon, jonne pääsee julkisilla liikennevälineillä esimerkiki Joensuusta ja Kuopiosta http://www.valamo.fi/liikenneyhteydet.html

Ilmoittautumisissa etusija annetaan Savo-Kainuun journalistien ja Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen sekä muille paikallisille jäsenille. Muutkin liiton jäsenet ovat tervetulleita, jos tilaa on!

ILMOITTAUTUMINEN LIITON NETTISIVUILLA: http://journalistiliitto.fi/fi/tapahtuma/hyvan-vai-pahan-jaljilla-journalistin-etiikkaa-valamossa-25-26-5/