Sulka-tiedotuspalkinto Pohjois-Karjalan Sähkölle

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys luovutti Sulka-tiedotuspalkinnon Pohjois-Karjalan Sähkölle. Palkinto myönnettiin PKS:lle avoimesta ja oma-aloitteisesta tiedottamisesta sekä erityisen esimerkillisestä viestinnästä vuoden 2017 laajojen sähkökatkojen aikana. Palkinnon saajan valitsi journalistiyhdistyksen vuosikokous, ja palkinto luovutettiin perjantaina 23. maaliskuuta. Sulka-palkintoteos on kolmas ja viimeinen teos kuvataiteilija Outi Piiroisen palkintoa varten suunnittelemasta sarjasta.

Palkinnon luovuttivat Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen puheenjohtaja Anna Sievälä, sihteeri Pasi Huttunen ja hallituksen jäsen Juha Inkinen. Palkintoa olivat PKS:n puolesta vastaanottamassa käyttöpalveluvastaava ja suurhäiriöjohtaja Matti Pesonen (PKS Sähkönsiirto Oy), tuotekehitys- ja markkinointipäällikkö sekä viestintävastaava Kimmo Tolvanen (Pohjois-Karjalan Sähkö Oy) ja toimitusjohtaja Arto Gylén (PKS Sähkönsiirto Oy).

Sulka on vuosittain myönnettävä tiedotuspalkinto hyvästä viestinnästä. Sulka on myönnetty vuodesta 1995 lähtien, ja viime vuonna sen sai Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Kimmo Wetterstrand. Journalistiyhdistys myöntää vuosittain myös Pyyhkeet-kannustuspalkinnon, jolla tuodaan esiin viestinnän ongelmia. Tänä vuonna vuosikokous päätti jättää Pyyhkeet jakamatta.

 

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys luovutti vuoden 2018 Sulka-palkinnon PKS:lle. Kuvan vasemmalla on Pasi Huttunen, kättelemässä Matti Pesonen ja Anna Sievälä. Kuva: Juha Inkinen.

Alla PKS:n palkitsemisperusteet kokonaisuudessaan:

Pohjois-Karjalan Sähkö on avoin ja oma-aloitteinen tiedottaja, joka viestii rohkeasti myös hankalista aiheista. Median on erittäin helppo saada tarvittaessa yhtiöltä lisätietoja: suuremmissa sähköhäiriötilanteissakin päivystysnumeroon vastataan jopa myöhään illalla. Ongelmien laajuudesta kerrotaan turhia kaunistelematta medialle, vaikka tilanne olisi työntekijöille kiireinen ja stressaava.

Erityisen hyvin tämä korostui vuoden 2017 lopun massiivisten sähkökatkojen yhteydessä. Media soitti päivystysnumeroon tuolloin usein myöhäänkin illalla, ja puheluun vastannut ihminen oli aina ystävällinen. Vastanneilla oli aikaa sekä halua avata tilannetta pelkkien lukujen takana. Verkkosivujen ajantasainen katkot-palvelu on myös hyödyllinen medialle.

PKS toimitti toisinaan oma-aloitteisesti lisäksi median käyttöön valokuvia ja videoita maastosta.