Sulkasato ilmestyy sekä verkossa että paperilla

Pohjois-Karjalan oma vappulehti Sulkasato julkaistaan tänä keväänä jälleen myös paperimuodossa. Sulkasadosta julkaistaan vapuksi jo 70. vuosikerta, ja se on yksi vanhimmista Suomessa yhä ilmestyvistä vappulehdistä.
Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen julkaisemaa vappulehteä uudistettiin vuonna 2015. Sekä lehden ulkoasu että sisältö remontoitiin, ja samalla aiemmin vain paperisena julkaistu lehti muutettiin sähköiseksi. Sulkasato ilmestyi ilmaisena sähköisenä lehtenä vuosina 2015 ja 2016.
– Halusimme muuttaa Sulkasadon entistä vahvemmin satiirilehdeksi. Paljasta pintaa lehden sivuilla on viime vuosina ollut aiempaa vähemmän, mutta sisältö on ollut sivaltavampaa, Sulkasadon päätoimittaja Anna Sievälä kertoo.

Sähköisen vappulehden suosio oli journalistiyhdistykselle arvoitus, kun lehteä alettiin uudistaa, mutta myös lukijat ovat löytäneet sähköisen Sulkasadon. Sähköistä lehteä on luettu lähes 6000 kertaa. Vappulehteä on kuitenkin kaivattu Pohjois-Karjalassa myös vapputoreille, ja Sulkasadon pyöreiden vuosien kunniaksi journalistiyhdistys päätti ottaa lehdestä nyt myös painoksen.
– Sulkasatoa painetaan 2000 kappaletta, ja lehteä jaetaan ilmaiseksi luettavaksi eri puolille Pohjois-Karjalaa kahviloihin, ravintoloihin ja toreille, Anna Sievälä sanoo.

Paperinen Sulkasato ilmestyy viikolla 16 ja sähköinen viikolla 17.

Lisätietoja: päätoimittaja Anna Sievälä, 0443385557, anna.sievala@gmail.com

Kuva: Juha Inkinen