Ohjeita saaren käyttäjille

Saapuminen saareen:

Saaren avaimet sijaitsevat sanomalehti Karjalaisen toimituksessa (Kosti Aaltosen tie 9, 80140 Joensuu) sekä Liperin Saaristonrannan kesäkaupassa.

Yhdistyksellä on moottorivene, jota voi käyttää saareen kulkemiseen. Veneen avaimet ovat samassa nipussa saaren avainten kanssa. Vene sijaitsee Saaristonrannassa vasemmanpuoleisen maalaiturin viimeisellä paikalla. Siirrä veneen pohjatappiruuvi takalaatikon reikään, kun vene on maissa ja toisinpäin kun työnnät veneen vesille. Bensiini on 95 oktaanista, johon sekoitetaan 2T kaksitahtiöljyä suhteessa 1:100, eli kymmeneen litraan bensiiniä 1 dl öljyä.

Tyhjennä veneen peräpenkin sisään kertynyt sadevesi ennen kuin lähdet ajelemaan. Ennen käynnistämistä vedä ryyppynappi ulos. Sammuta kone ohjauskahvan päässä olevaa punaista nappia painamalla.

Mikäli et halua itse veneillä saareen, saaristossa asuva mökkitalkkari Timo Kinnunen on usein käytettävissä. Hänet tavoittaa numerosta 050 345 5525. Kyyti saareen on omakustanteinen.

Käytännön asioita saaresta:

Neekerisaaren kotiliesi

Saaren keittiössä on täydellinen astiasto, kaasuhella ja puuhella. Juomavesi täytyy tuoda mukana.

Juomia ja ruokia voi säilyttää kellarissa. Juomien säilytykseen voi käyttää myös kaivoa.
Aurinkopaneelit tuottavat sähköä huvilaan. Iltaisin valoa saa sähkölampuista, ja päärakennuksessa on myös virtamuunnin suuren olohuoneen uunin vasemmalla puolella, pään korkeudella. Sen avulla pystyy lataamaan esimerkiksi kännykän.

Kynttilöiden kanssa täytyy olla varovainen. Saareen ei saa tuoda laisinkaan alumiinikuppisia tuikkukynttilöitä. Ulkotulet sijoitetaan aina kiven päälle kauas talosta.

Tuvan uuni ja keittiön puuhella ovat toimintakunnossa. Tuvan uunissa on kaksi savupeltiä. Uunin kyljessä olevalla pellissä on kaksi asentoa: suora veto, kun pelti on auki ja varaava veto, kun pelti on kiinni. Ensiksi avataan yläkerrassa sijaitseva pelti, tämän jälkeen uunin pelti. Kun uuni vetää hyvin, voi viileällä kelillä pellin työntää varaavaan asentoon.

Polttopuita on saunan lähellä sijaitsevassa liiterissä.

Saaresta poistuminen:

Siivoa sisätiloista lattiat, puistele matot ja pese astiat. Vie kaikki roskat mukanasi pois saaresta. Biojätteen voi heittää huussikompostiin.

Kaada saunalla kaikki vedet pois saaveista ja sankoista. Valuta myös kiukaan säiliö tyhjäksi. Tuhkalaatikon voi tyhjentää suoraan luontoon. Siivoile roskat pois.

Huomioi, että vene on palautettava Saaristorantaan klo 12 mennessä seuraaville saaren varaajille!

Jos sinulla on jotain kysyttävää saareen liittyen, ota yhteyttä saaren vastaavaan
Juha Inkiseen p. 040 533 6869 ja inkinenjuh[at]gmail.com.

yö saaressa copy