Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys on myöntänyt Sulka-palkinnon Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Siebernsille.

Jennifer Sieberns saa Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen Sulka-palkinnon – Pyyhkeet-kannustuspalkinto Itä-Suomen poliisille

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys päätti vuosikokouksessaan 20. helmikuuta 2021 myöntää yhdistyksen Sulka-palkinnon Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Siebernsille. Sulka-huomionosoituksella Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys palkitsee alueellisia tahoja onnistuneesta viestinnästä.  Palkinto myönnetään Siebernsille korona-ajan tiedottamisesta.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Jennifer Sieberns on paineisessakin epidemiatilanteessa kyennyt onnistuneeseen viestintään. Median edustajat ovat saaneet Siebernsiltä selkeitä ja asiallisia vastauksia. Hänet on myös tavoittanut verrattain hyvin kommentoimaan esitettyjä kysymyksiä. Sieberns on selvittänyt alueellista koronatilannetta onnistuneesti myös paikallislehdille ja paneutunut muiltakin osin kysyttyihin asioihin. Hän on avannut tilannetta taustoineen tarvittaessa – siinä määrin kuin on voinut. 

Yhdistyksen kannustuspalkinto Pyyhkeet annetaan tänä vuonna Itä-Suomen poliisille. Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedottaminen suunnitelmista Kiteen ja Lieksan poliisiasemien henkilöstöjärjestelyjen toteuttamisesta oli alkuun harhaanjohtavaa. Poliisipäällikkö Mikko Masalin antoi haastattelussaan ymmärtää, että mikään ei muutu, kunnes paikallislehdet Koti-Karjala sekä Lieksan Lehti saivat haltuunsa aineistoa, jonka mukaan hälytysvalmiudessa olevaa henkilöstöä ollaan keskittämässä voimakkaasti Joensuuhun.

Perusteluissa todetaan myös, että paikallista poliisia on vaikea tavoittaa.

Esimerkiksi viikonloppuna tapahtuneesta onnettomuudesta on hankalaa saada tietoja. Esimerkiksi Kuopiossa työskentelevä poliisi ei tunne eikä tiedä paikallisia olosuhteita Pohjois-Karjalassa. Poliisin tavoitettavuus paranisi, jos medialle annettaisiin kontaktinumeroita paikallispoliisille.

Yhdistyksen noin 170 jäsentä voivat vuosittain tehdä ehdotuksia Sulan ja Pyyhkeiden saajista. Lopullisen valinnan tekee yhdistyksen vuosikokous.

Lisätietoja: 
Taru Väänänen
Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen puheenjohtaja 
p. 044-9888 958