Journalistipalkinto Helena Tahvanaiselle

Pääkirjoitustoimittaja Helena Tahvanainen saa Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinnon tänään Mikael Agricolan päivänä 9. huhtikuuta.

Perusteluissaan yhdistyksen palkintoraati toteaa, että Helena Tahvanaisen ote journalismiin on humaani. Kolumneissaan Tahvanainen kirjoittaa ihmisen arjen tasolla ja yksilöä ymmärtäen, ei kuitenkaan kritiikittömästi. Tahvanainen ei pelkää ottaa kantaa, oli kyseessä sitten rasismi tai Siun soten koronarokotusten sujuminen. Kolumneillaan Tahvanainen on saavuttanut laajan ja uskollisen yleisön.

Tahvanainen työskentelee sanomalehti Karjalaisen pääkirjoitustoimituksessa. Pääkirjoitusten ja kolumnien lisäksi Tahvanainen vastaa muun muassa mielipidekirjoitusten toimittamisesta. Tämä työ ei tuo uutisvoittoja eikä henkilökohtaista näkyvyyttä, mutta lukijasuhteen kannalta se on sitäkin tärkeämpää. Nopeiden verkkohittien hakemisen ja brändinrakennuksen aikakaudella on tarpeen muistuttaa tärkeimmästä: journalismia tehdään aina lukijoita varten. Mielipidesivut ovat kanava tavallisilta ihmisiltä päätöksentekijöille, ja mielipidekirjoitukset ovat myös lehden luetuimman aineiston joukossa.

Pitkällä urallaan Helena Tahvanainen on toiminut myös Karjalaisen maa- ja metsätaloustoimittajana sekä taloustoimituksen esihenkilönä. Ennen uraansa Karjalaisessa Tahvanainen työskenteli Kiihtelys-Pyhäselkä-Lehden päätoimittajana.

Palkintosumma on 1 500 euroa. Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys on jakanut journalistipalkinnon vuodesta 1993 alkaen joka toinen vuosi.