Barents Press -konferenssi Joensuussa 5.-8. toukokuuta

Pitkään valmisteluissa ollut Barents Press -konferenssi toteutuu 5.- 8. toukokuuta Joensuussa.

Yhdistyksemme on nykyään osa Barents Press -verkostoa, ja pääsemme ensimmäistä kertaa näyttävästi mukaan tapahtumaan. Mutkia tapahtuman järjestelyihin toi ensin pandemia, sitten Ukrainan sota. Sen vuoksi aikataulu on nyt tiivis, ja sitovia ilmoittautumisia pyydetään pikaisesti, tiistaihin 19.4. mennessä. Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen sari.pelttariheikka@gmail.com tai sipola.timo@gmail.com.

Meiltä toivotaan runsasta osallistumista eli kaikki kynnelle kykenevät mukaan. Osallistumismaksu on 50 euroa (yksi päivä tai koko ohjelma) sisältäen ohjelman ja ruokailut (seminaarilounaat, väliaikakahvit ja illalliset).

Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko myös illalliselle. Perjantaina illallinen järjestetään klo 20 Kerubissa, lauantaina klo 20 Teatteriravintolassa.

Nyt on erinomainen mahdollisuus tutustua norjalaisiin, ruotsalaisiin, venäläisiin ja Pohjois-Suomen toimittajiin!

Tilaisuuden ohjelma painottuu ajankohtaisiin ulkopoliittisiin aiheisiin. Perjantaina 6.5. ohjelmassa on esimerkiksi Jussi Konttinen ja Kaius Niemi Hesarista ja Erkka Mikkonen Yleltä pohtimassa journalismia nykytilanteessa yhdessä murmanskilaisen toimittajan kanssa. Loppupäivän osuudessa katse käännetään Karjalaan ja kuullaan näkemyksiä Venäjän Karjalan nykytilanteesta. Yksi osio käsittelee toimittajien työtilannetta Venäjällä.

Lauantaina 7.5. pureudutaan pandemian jälkeiseen aikaan Pohjoisen rajoja ylittävässä journalismissa sekä tutkivaan journalismiin. Lappeenrannasta palkittu journalisti Outi Salovaara luotsaa keskustelua.

Tarkemman ohjelman kaikki kiinnostuneet saavat sihteeri Liisalta (l.yliketola@gmail.com)