Journalistipalkinto myönnettiin Pauliin Tolvaselle

Toimittaja Pauliina Tolvanen sai Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinnon.

Perusteluissaan yhdistyksen palkintoraati totesi, että Tolvanen on jutuissaan ansiokkaasti seurannut Ukrainan sodan vaikutuksia Itä-Suomeen ja Pohjois-Karjalaan.

Laadukasta, perusteellista ja hyvin taustoittavaa uutisjournalismia tarvitaan erityisen paljon aikana, jona maailmantilanne synnyttää epävarmuutta ja lisää ihmisten tiedontarvetta. Jutuissaan Tolvanen on käsitellyt myös venäläisväestön tilannetta sodan syttymisen jälkeen.

Toimittajana Tolvanen on paneutunut myös tiedejournalismiin. Itä-Suomen yliopiston tutkimuksia käsittelevät jutut avautuvat lukijoille ymmärrettävinä ja kiinnostavina.

Nurmeksesta kotoisin oleva Tolvanen on työskennellyt Yleisradiossa vuodesta 2012 lähtien, edelliset viisi vuotta Yle Joensuun uutistoimittajana. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2013.

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys on jakanut journalistipalkinnon vuodesta 1993 alkaen joka toinen vuosi. Palkintosumma on 1500 euroa. Palkinto on perinteisesti luovutettu Mikael Agricolan päivänä 9. huhtikuuta.

Palkinnon luovutti Pauliina Tolvaselle (oik.) yhdistyksen puheenjohtaja Taru Väänänen.