Journalistipalkinto Sampsa Oinaalalle

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinto 2015 myönnetään freelance-toimittaja Sampsa Oinaalalle.

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinto myönnetään tänä vuonna freelance-toimittaja Sampsa Oinaalalle. Oinaala on raadin mukaan aktiivinen ja kunnianhimoinen freelancer, joka osoittaa että valtakunnantason journalistin ei tarvitse asua Helsingissä tai edes maakuntakeskuksissa. Oinaala nostaa työssään esiin omia mielenkiintoisia aihealueita, kuten keskusten ulkopuolisen Suomen pitkäaikaiset kehityskulut ja radio-ohjelmatoiminnan seuraamisen. Hän myös kirjoittaa radio-ohjelmista kritiikkejä, jotka ovat yksi tärkeä journalismin muoto. Oinaala oli myös ensimmäisiä toimittajia, jotka uutisoivat Talvivaaran ympäristövahingoista.

Korpijournalisti Oinaala löytää persoonallisia, sanavalmiita haastateltavia tavallisista suomalaisista, jotka asuvat muuallakin kuin Helsingissä tai maakuntakeskus Joensuussa. Julkisilla kulkuneuvoilla tai lihasvoimilla juttukeikoilleen kulkeva Oinaala edustaa tänä päivänä virkistävän erilaista toimintatapaa näkemystä, josta uskaltaa lahjomattomasti pitää kiinni.

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinto myönnetään joka toinen vuosi. Palkinto myönnetään kahtena edellisenä vuonna erityisen hienoa ja alueellisesti merkittävää journalistista työtä tai merkittävän elämäntyön tehneelle liiton jäsenelle. Palkintoraadin muodostivat tänä vuonna journalistiyhdistyksen varapuheenjohtaja Pasi Huttunen, yhdistyksen hallituksen jäsen Katja Reijonen, toimittaja Päivi Pynnönen, kaupunginvaltuutettu ja paikkatietoasiantuntija Alain Minguet sekä edellisen palkinnon pokannut Karjalaisen toimittaja Suonna Kononen.

Journalistipalkinto jaetaan ravintola Sointulassa torstaina 9.4. klo 18.