Perinteisen toimittajien metsäretken isäntänä toimii Luke. Teemana on moderni biotuotetehdas ja sen mahdollisuudet start-up yritysten innovaatioalustana. Retki järjestetään 24.10. klo 16 alkaen.
Linja-auto lähtee Metla-talon parkkipaikalta klo 16.00. Ajamme bussilla Joensuusta Uimaharjuun, jossa tutustumme biotuotetehtaaseen. Ohjelmassa on mm. tehtaan esittelyä sekä Luken erikoistutkijan Juha-Matti Katajajuuren esitys: Teolliset symbioosit millaisia sivuvirtoja, tuotekonsepteja, innovaatioalustoja biotuotetehtaat tarjoavat start-up yrityksille?
Iltaa vietetään Metla-talon kokoustiloissa (Yliopistokatu 6). Tilaisuus päättyy klo 22 mennessä.
Retken järjestävät yhteistyössä Luonnonvarakeskus, Metsä Group, Metsähallitus, Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjala, OTSO Metsäpalvelut, Stora Enso Metsä, Suomen Metsäkeskus ja UPM Metsä.
Ilmoittautuminen viimeistään 18.10.2017 Sanna Peltola, p. 050 320 3296 tai sanna.peltola@metsakeskus.fi. Ruoka-aineallergioista ja erityisruokavalioista pyydetään kertomaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Buffet
Romainesalaattia, paahdettuja pinjansiemeniä ja kurkkuvinegretteä (M,G)
Kirsikkatomaatteja, emmentalia ja vihersalaattia sekä persiljaöljyä (L,G)
Paahdettuja punajuuria, omenaa, saksanpähkinää ja aurajuustojogurttia (L,G)
Savusiika-caesarsalaattia ja ruiskrutonkeja (L)
Hunajalla ja viskillä glaseerattua lämminsavulohta ja vuolukerma-tartarkastiketta (L,G)
Sitruunagraavattua lohta, pikkelöityä keltajuurta ja mummonkurkkuja (M,G)
Suolalihaa naudanrinnasta, sinapinsiemenrelissiä ja versosalaattia (M,G)
Puolukka-mallasleipää ja vaahdotettua voita (L)
Ylikypsää härkää, tummaa kantarellikastiketta ja savutomaattihilloketta (M,G)
Timjamilla maustettua peruna-juuresgratiinia (L,G)
Maitosuklaamoussekakkua, kirsikkahilloketta, valkosuklaakreemiä ja hunajakennoa (L,G)
Kahvia ja teetä
Kuva: Antti Leppänen